Kun lääkäri vaihtaa työpaikkaa

Potilas törmää joskus kummallisiin kommentteihin. Kassalla oli puhetta tuloksista, soittaako lääkäri.  Sanoin, että sopiihan se. Kuka lääkäri, kirjoitin kuukausi sitten lähetteen tehneen nimen. Enköhän minä itsekin CRP:n päälle ymmärrän.  Niinpä soitin itse ja kysyin tulokset.  Hyvään suuntaan menossa, kaikki hyvin.

Siinä ei olisi niin paljon ihmettelemistä ellen tammikuussa olisi soittanut Aavan ajanvaraukseen.  Olisin varannut aikaa sisätautilääkärille, jolla olen toistakymmentä vuotta käynyt lähes vuosittain.  "Ei ota enää vastaan meillä eikä missään muuallakaan".  Kumpikin lääkäri on alle 60-vuotiaita, ettei kai eläkkeelle siirtymisestäkään ole kyse. Helsingissä lääkkärikeskuksilla on kova kilpailu.  Täällähän riittää sekä tarjontaa että kysyntää.  Lääkärit kilpailluttavat yksityisiä lääkärikeskuksia ja toisaalta yrityksetkin ovat vähitellen heräämässä työterveyshuollon kustannuksiin.

CRP ja PVK on yrityksille pienempi kulu, sillä työterveyshuollosta Kela-korvaus on 50%.  (Ainakin oli silloin, kun tein firmamme työterveyshuollosta sopimuksia).  Niinpä firmat eivät sen 31 euron perään itke. Mutta jos joku tarkka talousjohtaja syynää, kilpailutuksella haetaan sekä tehoja että kustannussäästöjä, varmasti myös laatua ja palvelua.  Kauniisti puhutaan työhyvinvoinnista.

Työterveyshuollossa pitkäaikaiset lääkäri-potilasuhteet ovat mahdollisia. Niinpä sähköinen lääkärikäynti, nettilääkäröinti on mahdollista. Siihen ollaan menossa.  Ainakin Diacorissa kuulemma toimii hyvin. Koska lääkärissäkäynnin voi tehdä työajalla, työnantaja suosii lääkärikeskusta, jossa työtekijän ei tarvitse tuhlata työaikaa.

Mieheni oli varaamassa aikaa Diacoriin uusintakäyntiä varten.  Siellä vastattiin, ei ole enää meillä, ottaa vastaan Terveystalossa.  Tämä on hyvää asiakas/potilaspalvelua.

Mielenkiinnolla seurailen, minne ollaan menossa. Terveystalo ja Mehiläinen saivat takkiinsa verosuunnittelujulkisuudesta. Sillä saattoi olla enemmänkin seurauksia terveysbisnekseen. Potilaiden lisäksi suurasiakkaat - työterveyshuoltoa ostavat yritykset - katsovat tarkemmin, mitä ja mistä maksavat.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laboratoriotulokset - voiko niihin luottaa?

Potilas vertaili Helsingin yksityiset lääkärikeskukset

Olenko ultraharvinainen?