Tehokasta toimintaa halpamagneetissa sattumalöydöksiä lisää

Magneettikuvaus Helsingin Magneettikuvaus Oy:ssä on koettu.  Ruoholahdessa sijaitseva firma oli tehokas ja toimiva.  Lupasin raportoida kokemukset.

Menin paikalle vähän etuajassa.  Hekin sanoivat olevansa myös vähän etuajassa.  Tiskillä annoin lähetteen ja näytin Kela-kortin. Kysyin laitteen vuosikerran, oli vuodelta 2011 ja ohjelmistopäivitykset ajan tasalla.  Lehtihyllyssä näytti olevan uuden näköisiä aikakauslehtiä.  En ehtinyt lukemaan, sillä odottaa ei tarvinnut yhtään.

Sitten vaan vaatteiden vaihtoon, japanilaistyylinen kylpytakki ylle, ei mikään virttynyt sairaalaloimi. Kuvauksen kulkua selostettiin ystävällisesti, hyvinkin perusteellisesti.  Laite oli sopivan väljä, ettei tullut ahtaan paikan kammoa.  Kuvaus meni nopeasti, kehuivat välillä, että hyvää kuvaa tulee, kun osaan olla niin hyvin liikkumatta.

Olin vienyt vuodelta 2002 edelliset rintarankakuvat vertailtavaksi.  Ulos lähtiessäni olisin jättänyt ne hävitettäviksi, mutta sanoivat, että ne kannattaa säilyttää.  Kun lasku oli maksettu, kuva sai CD:llä  mukaan.  Koko lysti Kela-korvauksen jälkeen 138 euroa.  Toisin kuin muissa lääkärikeskuksilla, kassalla ei tarvinnut näyttää uudestaan Kela-korttia.

Kotimatkalla ratikassa kännykkään kilahti tekstiviesti.  PIN-koodi, jolla pääsen lukemaan lausunnon.  Mutta lausunto tuli myös tavalliseen sähköpostiin, ihan niin kuin toivoinkin.  Juuri niin kuin olen toivonut jo ainakin 15 vuotta, mutta nyt se sitten tapahtui. Pientä edistysaskel eTerveys-rintamalla.  Eiköän tietosuojavaltuutettu pian keksi jonkin keinon sähköpostien kieltämiseksi.

Firma on suomalaisomistuksessa.  Suuri on ehkä kaunista mutta pieni on tehokasta. Suomalaisomisteinen firma on keskittynyt magneettikuvaamiseen.  He tekevät sitä aamusta iltaan ja kovan kysynnän takia joskus iltaisinkin.  Ei muuta.  Sähköpostin takia ei tarvitse kirjoitella kirjekuoria ja liimata postimerkkejä.  Toki potilas halutessaan saa paperipostiakin.

Pari viikko sitten tässä blogissani moitin Iris Pasternackin sananvalintaa turhaan hoidetuista syövistä.  Se siis kuulosti tahdittomalta pahanlaatuista syöpää sairastavia kohtaan. Nyt ymmärränkin.  Magneettilausunnossa näkyi myös hemangiooma, tuumori sekin.  Ehkä sitä voisi syöväksikin tituleerata. Mokkula oli jo vuoden 2002 Medimagneetin kuvissa samankokoisena.  Senaikaisista kuvista sitä ei voitu eritellä.  Luultavasti voin nyt olla tuumorini kanssa hyvillä mielin.  Siellä se on möllöttänyt samankokoisena jo 12 vuotta. Ehkä nämä sattumamokkulat ovat juuri sellaista turhaan hoidettua hyvänlaatuista syöpää, jota Pasternack ehkä tarkoitti.

Uusilla koneilla kun vanhoista ihmisistä saa yhä tarkempaa kuvaa, tulee kaikenlaista sattumalöydöstä. Minustakin on löytynyt sattumalta kaikenlaista.  
 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Potilas vertaili Helsingin yksityiset lääkärikeskukset

Olenko ultraharvinainen?

Operaatio ilman ennakkovaroitusta