Laboratoriokokeet jopa 90 %:n alennuksella

Lääkärinpalkkiot ja hiusten leikkaus ovat jo vuosia olleet linjassa.  Erona tietty se, että lääkärin aikaa kuluu 15-20 minuuttia ja kampaajalla toista tuntia. 10 vuotta sitten, kun kirjoitin Sairaan hyvää potilasta, ns. tavallinen ihminen pystyi käymään omilla rahoillaan yksityislääkärillä. Lääkärinpalkkiot ovat kymmenessä vuodessa noin kaksinkertaistuneet.  Ansiotaso, ainakaan eläkkeet eivät ole nousseet samassa tahdissa.  Eniten yksityisiä erikoislääkäripalveluja käytettiin gynekologian ja silmätautien erikoisaloilla.

Työterveysbisnes ja Kela-korvausten hyytyminen laboratoriokuluista ovat vieneet yksityiset sisätautilääkärikäynnit tavallisen ihmisen ulottumattomiin. Lontooseen tai Pariisiin saa edestakaisin lipun halvemmalla kuin lääkärikäynnin, jos tarvitaan vaikka vain pari kolme labrakoetta.

Työterveyshuollon Kela-korvaukset ovat vieneet labrahinnat itsemaksavalta asiakkailta ulottumattomiin. Koska pitkäaikaissairauksissa pitkäaikainen, jatkuva hoitosuhde on kullanarvoinen asia, etenkin sisätaudeissa potilaat ovat joutuneet luopumaan hyvistä hoitosuhteistaan, kun ei rahat ole riittäneet labroihin.

Helsinkiläispotilaille on nyt kustannustehokas ratkaisu labratutkimuksiin: Huslab!

Hintavertailu          
                                  HUSLAB         Mehiläinen  Diacor
CRP                           1,56                  34,50            27
S-T4V                        5,72                  62,60
D-vitamiini                9,10                  61,50

Tuossa muutamia tavallisia laboratoriotutkimuksia.  D-vitamiinipitoisuuksien seuranta on nyt muodissa, olkoon se mallina "turhasta"  nice-to-know -tutkimuksesta.

Diacorin laboratorio- ja röntgenhinnat ovat aina olleet 10-20% halvempia kuin kilpailijoilla.

Yksityislääkärin lähetteellä Huslab tekee labratutkimuksia vain muutamassa laboratoriossa, esim. Kampissa.  Se sijaitsee kätevästi niin Terveystalon, Aavan kuin Forumin Mehiläisen lähellä.
Huslab laskuttaa näytteenottomaksua 12 €.  Tulokset tulevat kotiin postissa ja mikäli niin halutaan, myös lääkärille. Ja kipaisee sinne äkkiä Keskuskadun Doctagonista ja Diacoristakin.

Lääkäreistä ei ole mukavaa kun tulokset eivät tule heidän omalle tietokoneelleen.  Toisaalta myös lääkärin ja lääkärikeskuksen välisissä työsopimuksissa voi olla järjestelyjä, joissa lääkäri saa provisiota määräämistään tutkimuksista. Ainakin lääkäripalveluyritysten johto kovasti kannustaa teettämään tutkimuksia.

En ole toistaiseksi käyttänyt Huslabia, mutta vastaisuudessa aion, ainakin kiireettömissä asioissa, jolloin ehdin odottaa tuloksia postissa. Toki kohteliaasti pahoittelen aiheuttamaani lisävaivaa.  Siinä yhteydessä ei tietenkään ole viisasta ryhtyä lääkärille resoneeraamaan konsernilainojen koroista Luxemburgiin tai muuta sellaista, mikä lääkäriyrityksen toiminnassa harmittaa.  Näiden asioiden ei pidä antaa vaikuttaa potilas-lääkärisuhteeseen.  Onhan nimenomaan arvostus lääkärin ammattitaitoa kohtaan se seikka, mikä on potilaan hänen vastaanotolleen tuonut.

Tyttärentyttärellä nousi korkea kuume sunnuntai-iltana. Pariisissa yksityislääkäri tulee sunnuntaina kotikäynnille, kustannus 58 €, tästä työnantajan sairausvakuutus vielä korvaa noin 40 €.  Kuvitelkaapa sunnuntai-illan kotikäyntiä Helsingissä, onnistuisiko ja mitähän se maksaisi? No, maassa maan tavalla.  Meillä taitaa tosian olla "maan tapa".
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laboratoriotulokset - voiko niihin luottaa?

Potilas vertaili Helsingin yksityiset lääkärikeskukset

Kumma tauti ja kummat oireet