Halpamagneetilla diagnoosi ja Mehiläiselle kunnianpalautus

Vuoden jatkuneille vatsakivuille taisi löytyä selitys.  Olipa monivaiheinen tarina.  Kun tarpeeksi tutkitaan vanhaa ihmistä, löytyy monenlaista. Kuten hiusmurtuma kylkiluussa, edellisestä kuvantamisesta melkoisesti venähtänyt aortan aneurysma, jonka seuranta olisi ehkä muuten päässyt unohtumaan. Lisäksi hyvänlaatuinen tuumori.

Hyvinvointiyhteiskunta on kiitettävällä tavalla panostanut tutkimuksiin.  Erikoissairaanhoidon kustannusrakenne selvisi siinä sivussa. On niin kova kiire, ettei potilasta ehditä kuunnella.  Kyllähän minä jo ensimmäiselle lääkärille kerroin, että kipu alkoi aloitettuani sauvakävelyharrastuksen. Ja sitten pikku hiljaa paheni, ehkä horjahdus kallioseinää päin Cap Ferrat-kävelyllä Ranskassa mursi kylkiluun.  Tämä lisäsi kipua entisestään. Ja oli ihan sattuma, että kipu tuntui juuri vatsa-aortan kohdalla.

Erikoissairaanhoito toimii näköjään poissulkuperiaatteella.  Aina poissuljetaan jokin tauti ja poissuljetaan potilas. Se tietysti säästää kuluja, kun kesymmät potilaat luovuttavat.  Ja sitten seuraavalla sairaalakäynnillä aloitetaan alusta sen sijaan että jatkettaisiin siitä, mihin viimeksi jäätiin. Monta kertaa on sanottu "no, ei ainakaan syöpää ole". 

Syyskuussa pääsin niin pitkälle selvittelyissäni, että kipu on rankaperäistä.  Ja että pitää hoitaa kipu, sillä kipu nostaa verenpainetta. Tk:ssa otettiin rintarankaröntgen ja diagnoosiksi tuli vanhuus. Kipulääkkeeksi toivoin Arcoxia .Olihan se voittanut New Scientistin lääkevertalun hyvänä tehokkaana kipulääkkeenä nivelrikkoon.

Halpamagneetilla tarkennusta diagnoosiin

Tottahan minä vanha olen.  Ihan oli oikeassa.  Onneksi jo aiemmin kipupisteen löytänyt kirurgi neuvoi vielä eräälle kolleegalleen yksityissektorilla. Helsingin Magneettikuvauksen kuvat olivat riittävän hyviä.  Tietysti niistä on enemmän vaivaa, kun on ne on ladattava CD-levyltä sisään. Olikin sitten mukava katsella kuvia.  Hän näytti, että on siellä oikein paljon hyviäkin kohtia.  Muutamat nikamavälit olivat melkein ok.  Reunat olivat sopivan pyöreät. Mutta kuutosnikaman välissä oli luunokka.  Sitten kun yöllä nukkuu oikealla kyljellä, se painaa hermoa.  Toisesta havainnekuvasta näytettiin, minne se hermo kulkee.  Juuri sinne, missä aamuöinen kipu tuntuu.  Vatsakipu voi siis olla peräisin rintarangasta.  Sain kipuun lääkettä.  Nyt on kolmesta yöstä nukuttu heräilemättä kaksi.   Mutta on tottavieköön ottanut koville. Terveyskeskuksen vanhuus oli ihan oikea diagnoosi.  Kipu vaan ei johtunut luista, vaan hermosta.

Töölön Mehiläisessä tehdään remonttia

Viimeksi moitin, ettei edes pientä pintaremonttia ole yritetty.  No, on siellä remontti meneillään. Sisääntulo vain on niin sokkeloinen, että viimeksi erehdyin kulkemaan remppaamatonta reittiä. Heillä on niin kätevät nettisivut ja jostain kumman syystä on ihan ykkösvitjan erikoislääkäreille runsaasti aikoja vaikka samalle päivälle.  Se on tietysti potilaan kannalta hyvä juttu.Kuvassa on Mehiläisen odotustilassa viehko vanha sohva ja tuoli.  Muistan ne vuosikymmenten takaa.  Hyvä, että ovat säilyttäneet. Että on siellä odotustiloissa viihtyisäkin nurkkauksia.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Potilas vertaili Helsingin yksityiset lääkärikeskukset

Olenko ultraharvinainen?

Operaatio ilman ennakkovaroitusta