Syntymäpäivä numero 68



Kun herää kipuihin 68-vuotiaana syntymäpäiväaamuna ennen viittä, tietää eläneensä vanhaksi.  Mielessä on alkavan viikon lääkärissäkäynnit. Tämä on hieman tylsähkö ikä. Pitäisi päättää, sanooko olevansa vanha vai vanhus.

Syntymäpäivänä Facebook on hieno keksintö. Jos satun hoksaamaan, onnittelen aina Facecook-kavereita merkkipäivän kunniaksi. Siinä samalla aina miettii, mitähän päivänsankarille kuuluu, kuinka  hän voi, missähän mahtaa merkkipäiväänsä juhlia. Muistelen samalla, milloin viimeksi tavattiin ja miten tutustuttiin.

Eilen sain Facebookissa paljon onnentoivotuksia. Siinä tuli kelattua melkein koko mennyt elämä läpi, entisiä naapureita, serkkuja, pikkuserkkuja, ystäviä Englannista ja Kittilästä, koulutovereita kansakoulun ekaluokalta asti, elettyä elämää.  Syntymäpäivästä tulikin ystävänpäivä. Kiitos kaikille, ihana olla elossa.

Mikähän sitten olikaan elämän parasta aikaa? En tiedä, ei elämälle voi tehdä laatuluokitusta. Terveyttä ei osannut arvostaa niin pitkään kuin se oli itsestäänselvyys. Kaikki ne hetket elämässä, kun on kokenut ystävyyttä ja rakkautta, on elämän parasta aikaa. Ystävien tervehdykset ilahduttavat ehkä vielä enemmän 68-vuotiasta vanhusta kuin vaikkapa 20 vuotta tai 40 vuotta sitten.
 


 





Kommentit

Unknown sanoi…
Vanhus et kyllä ainakaan ole! Niin paljon pörrää asioita vielä päässäsi. Blogitekstisi oli nyt jollain tapaa lohduttava samalla kun sai taas miettimään asioita ja elämää. Kiitos!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Parempi kipulääke saatavilla Suomessakin - paitsi tilapäisesti loppu

Vaikeasti diagnosoitava MOGAD voi tulla koronan seurauksena

Ei voi olla totta: koronalääkkeen uskomaton sivuvaikutus