Parempi kipulääke saatavilla Suomessakin - paitsi tilapäisesti loppu

Joku vuosi sitten kirjoitin kipulääkevertailusta. Testivoittajaa - ranskalaista Ixprimiä ei ollut saatavissa Suomesta. Se on tramadolin ja parasetamolin yhdistelmä.  Tuo vanha kipulääkevertailu blogi löytyy tästä. Aihe on kiinnostanut - blogia on luettu tuhansia kertoja. 

Assissin-matkalla hyvän matka-apteekkini flunssalääkettä tarvittiin. Siinä sitten tuli lounaspöydässä  puheeksi muutkin ranskalaiset yhdistelmävalmisteet.  Harmittelin, että Ixprimiä ei ole Suomesta saatavilla.   Sattumalta vieressäni istui apteekkari. Hän kertoi, että kyllä sitä Suomesta saa.  Kauppanimeltä Trampalgin 37,5 mg tramadolia ja 325 mg parasetamolia. Halpaa kuin mikä. Näyttää tosin olevan suosittua - ainakin Yliopiston Apteekki kertoo verkkosivullaan lääkkeen olevan tilapäisesti loppu.

No, lääkkeitä ei saa mainostaa.  Enkä mainostakaan.  Kerron vaan, mitä lääkettä minä aion seuraavan kerran lääkäriltä pyytää. Vaihdan vahvemmat Tramadolit tähän miedompaan, mutta vaikuttavampaan valmisteeseen.  Todennäköisesti se lääkärillekin sopii.

Nyt voi itse tilata geenitestin lääkkeiden sopivuudesta.  Tiedetäänhän, että esim. kodeiini ei sovi ollenkaan kaikille.  Silti Panacodia määrätään melko usein kovaan kipuun.  Aion tilata geenitestin
Tiedän kyllä jo etukäteen, että olen niitä, joille Panacod ei sovi. Ei vaikuta kipuun ja vie unet. Oikeastaan en taida kovin paljon tähän testiin uskoa.  Olen vaan niin väsynyt kokeilemaan uusia lääkkeitä.  Todennäköisesti kohdallani on kyse jonkinlaisesta allergisesta reaktiosta, eikä se välttämättä johdu geeneistä. Yrittänyttä ei laiteta.

Tilaan 199 euroa maksavan testin silkkaa uteliaisuuttani. On niin monta lääkettä, josta olen saanut mitä kummallisimpia sivuvaikutuksia. Verenpainelääkkeitäkin kokeiltiin useita. Kiinnostavaa nähdä, onko yhtäläisyyksiä.  Etenkin masennuksen hoidossa geenitestauksesta voi olla merkittävää hyötyä.  Masennuslääkkeitä kun pitää käyttää ainakin kaksi viikkoa ennen kuin vaikutus näkyy. Eihän sitä tietä, jos tässä vielä joskus masentuu. Jos yhdenkin turhan lääkekokeilun ja sen sivuvaikutukset voin tällä välttää, olen voittaja.

Raportoin tulokset, kunhan saan aikaiseksi. 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Potilas vertaili Helsingin yksityiset lääkärikeskukset

Operaatio ilman ennakkovaroitusta

Kirurgin Päiväkirja ja Doc Martin: totuus on tarua ihmeellisempää