Lääkärihaku - hiirikäsi koetuksella

Pari viikkoa olen pähkäillyt lääkärille menoa. Enimmäkseen mietintä tapahtuu hyödyttömään aikaan - esimerkiksi aamuneljältä. Aina päätän - huomenna sitten tilaan lääkärin. Kyljen kipu nimittäin jatkuu. Tietysti olen käynyt terveyskeskuksessa.  Röntgen otettu, kaikenlaista kulumaa - vanhuutta lienee. Kipuun sain paljon lisää Arcoxiaa.  Harmi kun sitä Ixprimiä ei Suomesta saa. Olisi vatsaystävällisempi vaihtoehto.  Lupasi myös kirjoittaa tramadolia tai kipulaastaria. Toistaiseksi en huoli kumpaakaan.

Minä kun haluan tietää ihan tarkasti, mikä sen kivun aiheuttaa. Minkä nikaman välistä, mitä hermoa pitkin. Kipupistehän löytyi jo aiemmin. Haluaisin nähdä jonkun näyttävän kuvasta, että tästä kipusi on kotoisin. 

Kun lähtee etsimään uutta lääkäriä ja investoi yksityiseen terveydenhuoltoon, ei voi oikein tehdä budjettia.  Ei vielä tiedä, mitä on edessä. Virheinvestointiinkin on varauduttava.  Eli rahaa palaa, mutta vastausta ei löydy. Virheinvestoinnin riski lisääntyy, jos menee väärälle lääkärille.  Ei niin, että lääkäri olisi erityisen huono, mutta voi olla väärä erikoisala tai sitten hänen mielenkiintonsa on suuntautunut eri asioihin.

Yritin etsiä googlettamalla yksityisten lääkäriasemien verkkosivut.  Ovat hyvin niukkasanaisia lääkäreitään mainostaessaan.   Tiedämmehän, että harjoitus tekee mestarin ja mestari harjoittelee aina. Joku voi olla Suomen paras lonkan tekonivelten asentaja, mutta korkeintaan keskinkertainen jo olkapäässä.

 Harkitsin vakavasti Meedoc -verkkolääkäriä. Jos aloittaa pystymetsästä yksityislääkärin etsinnän, on järkevää keskustella ongelmasta riippumattoman lääkärin kanssa.  Mielellään sellaisen, joka on hyvin verkostoitunut ja osaa tarvittaessa ottaa selvää. Potilaat eivät aina muista, että joistain asioista lääkäri tietää enemmän - myös kollegoistaan.

Oikeastaan minä haluaisin löytää Syke-saippuasarjan Holopaisia.  Sellaisia, jotka eivät höpise turhia, sanovat vain, jos tietävät. Ennen kaikkea eivät sano mitään, jos eivät tiedä.  Omilla rahoillaan sairastaville potilaille Holopaiset ovat aarteita. On vaan tosi inohttavia työpaikkakiusaajia ne Sykkeen sairaanhoitajat.  Tänään Hesarissa oli juttu sairaanhoitajien huonosta työviihtyyvyydestä.  Ei ne työolot johtamisella parane, jos työkaverit on tuollaisia.  Holopaisella on muuten vauva-lehdessä virallinen fanisivusto.

En ehtinyt Meedociin asti. Vanha luottolääkärini osasi sanoa, kuka on tähän lähtöön hänen mielestään oikea ratkaisu.  Huomenna sitten ollaan viisaampia. Saa nähdä, vietämmekö maaliskuun lopussa mystillisen kylkikivun 1-vuotisjuhlaa.Tai luulen jo googlettaneeni eräästä Duodecimin thorax-ranka-artikkelista omat vaivani.  Saa nähdä osuiko hiirikäsi oikeaan.  

Raportoin sitten välittömästi.  Mutta aion huolella kilpailuttaa mahdolliset tutkimukset.

Kuvaassa on tyttärentyttären kädenjälki ja kirjoituspöydälläni jo yli 40 vuotta kulkenut hiirikynäteline - ajalta ennen internetiä.

Kommentit

Kuulen mieluusti miten tämä päättyy :-)
Kuulen mieluusti miten tämä päättyy :-)
Anonyymi sanoi…
Qikrates.comissa on aika hyvin lääkäreitä hakupalvelussa. Siellä näkee myös ovatko asiakkaat olleet tyytyväisiä.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laboratoriotulokset - voiko niihin luottaa?

Potilas vertaili Helsingin yksityiset lääkärikeskukset

Olenko ultraharvinainen?