Turvavälit myös hisseissä

 Otimme puolison kanssa influenssarokotukset yksityiseltä lääkäriasemalta. Olimme maskit naamalla hississä Redin kauppakeskuksessa kun pieneen hissiin pelmahti neljä parikymppistä englantia puhuvaa naista. Yksi kertoi olevansa kuumeessa ja toinen koetteli hänen otsaansa ja totesi sen olevan kuuma.

Suomessa Kone tekee ehkä maailman parhaita hissejä, olemme siis hissikansaa.  Hissipuhetta emme osaa ja suomalaiset osaavat vaieta monella kielellä. Muutaman neliömetrin hississä ei voi pitää edes puolen metrin turvaväliä. Tietysti oli ihan omaa tyhmyyttä mennä kauppakeskukseen.

Nyt kun tiedämme, että koronavirus leviää aerosoleina, tarvitaan korona-aikana turvallisempi hissikäytäntö. Olemme aika huonoja sanomaan, että ei saa tulla.  Entä jos kauppakeskuksissa olisi maskipakko hisseissä?  Tai vahva suositus, että ei mennä samaan hissiin vieraiden kanssa. Ja hissien ovilla muistutukset turvaväleistä. 

Kaupoissa on usein kassajonossa turvavälimerkinnät.  Siellä on myös hyvä ilmastointi. Missään muualla kuin hisseissä ei joudu tahtomattaan lähikontaktiin.  Vai onko mahdollista sanoa: tämä hissi on varattu minulle, et saa tulla tänne!

Että muistakaapa riskiryhmäläiset varoa hissejä. 


Kommentit

Anonyymi sanoi…
Kyllä on . Huhu..ei välitetä
Salla sanoi…
Tuo on totta, että flunssakautena myös kannattaa hissejä vältellä. Siellä helposti tarttuu, etenkin kun turvaväliä ei ole. Meilläkin niitä nyt vältellään. Tosin nyt on hissin huolto tulossa eteen muutenkin, eli ehkäpä se tarttuminen ei ole niin yleistä.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Parempi kipulääke saatavilla Suomessakin - paitsi tilapäisesti loppu

Vaikeasti diagnosoitava MOGAD voi tulla koronan seurauksena

Ei voi olla totta: koronalääkkeen uskomaton sivuvaikutus