Diacor, Meedoc vai Omasairaala, lääkärikeskusten vertailu jakuu


Lääkärikeskusvertailuani vuoden takaa luetaan edelleenkin vähintään kymmenen kertaa päivässä ja viikonloppuisin vielä useammin.  On aika vähän päivittää tilannetta.  Aika paljon on tapahtunut, kilpailuakin.  Lääkärikeskuksillä on vaihtuvia erikoistarjouksia rokotuksista, D-vitamiinilabroista, Terveystalolta tulee 10 euron etuseteleitä, kaihileikkauksista. 

Ensiksin Aava on korjannut Kampin lääkäriasemansa ulko-oven. Ihan selvää kehitystä.

Diacor on uusinut verkkosivunsa kiitettävään kuosiin.  Myös ajanvarausjärjestelmä on selkeä ja helppokäyttöinen.  Hintavertailussa Diacor pärjää hyvin, yleislääkärin vastaanottokäynti maksaa 51 euroa, 40 euroa Kela-korvauksen jälkeen. Mutu-tuntuman mukaan laboratoriohinnat ovat hiukan edullisemmat kuin Mehiläisessä, Aavassa tai Terveystalossa.  Erityisen kätevää on se, että labratulokset tulevat myös omaan sähköpostiin ja löytyvät sitten tarvittaessa helposti Diacorin eLääkäriasemalta.  Diacorin lääkäri kehuikin, että Diacor on ainoa lääkäriasema, jolla on aukioloaikoina käytetössä niin röntgen kuin laboratorio.  Taltionista Diacoriin IT-johtajaksi siirtynyt Tuomas Teuri kertoo Diacorin digipajassa valmisteltavan mielenkiintoisia uutuuksia. 

Olen joutunut viime kuukausina muutaman kerran käyttämään Diacorin keskustan terveysasemaa kun viikonloppuna ei tajuissaan olevan ja itse sisään kävelevän potilaan kannata mennä pahoittamaan mieltään Haartmanin sairaalan päivystykseen tai omassa terkkarissa ei ole ollut päivystysaikoja. Pääsen bussilla kätevästi ovelta ovelle. On ollut ihan asiallisia lääkäreitä. Nyt viimeksi oli niin osaavan oloinen nuori mies, että oikein painoin nimen mieleen.

Oli muuten kiva havaita, että siellä oli myös yksi maahanmuuttajataustainen lääkäri. Hänen potilaansa näyttivät olevan kotoisin samoilta seuduilta.

Paljon matkustavalle ihmiselle Meedoc  on kätevin vaihtoehto.

Tapaturman sattuessa ja myös omalla rahalla sairastettavaan ortopediseen vaivaan hakeutuisin ilman muuta Omasairaalaan. Siellä kun on mahdottoman ystävällinen ja mukava henkilökunta, hyviä lääkäreitä ja erikoislääkärinpalkkiot vaikuttavat vähintäänkin kohtuullisilta.  Eli jos ei ihan välittömästi ambulanssilla tarvitse lähteä, niin Omasairaala tulee luultavasti halvemmaksi.  Ei tarvitse lähteä erikoislääkärille ja jos pitää vaikkapa nyrjähdys teipata, siellä osataan hoitaa samantien.

Loppupeleissä lääkärikeskuksilla ei niin ole niin kauheasti eroa. Tärkeintä on toimiva potilas-lääkärisuhde. Ja kun löytää itselleen sopivan lääkärin, on ihan sama, missä firmassa hän on töissä.
Edelleen lääkärikeskuksilla on verkkosivuissaan parantamisen varaa.  Ei potilaalle riitä, lääkärin nimi ja erikoisala.

Kun netistä hakee itselleen erikoislääkäriä, potilas haluaa tietää enemmän lääkärin hoitofilosofioista, mielenkiinnon kohteista, harrastuneisuudesta...  Saa nähdä, mikä lääkärikeskuksista ehtii ensin.  Valistunut arvaus on: Mehiläinen.

Mutta saattaa olla - some ehtii ensin.  Jo nyt monilla keskustelupalstoilla vaihdetaan vähintään yksityisviesteinä hyvien lääkäreiden luetteloja.  Aion paneutua aiheeseen lähiaikoina.

 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Potilas vertaili Helsingin yksityiset lääkärikeskukset

Olenko ultraharvinainen?

Operaatio ilman ennakkovaroitusta