Uusia säästökeinoja Meilahdessa, suosittelen vakuutusta

Soten asiantuntijaryhmä ehdottaa  9-12 sote-aluetta.  Tuleekohan siitä mitään? Toivossa on kuitenkin on hyvä elää. Kela-korvauksia ensi vuoden budjetissa vähennetään entisestään. Ehkä ovat jo varautumassa yksikanavaisuuteen ja yhteen piikkiin sairastamiseen. Mutta minkäänlaista rakenteellista uudistusta tai nykyaikaistamissuunnitelmaa ei ole näkynyt.

Samanlainen pahaenteinen pysähtyneisyyden olotila tuntui Meilahdessa viime viikolla. Kävin kahvilla, viereisessä pöydässä lääkärit keskustelivat resursoinnista. Tiukkaa vaikutti olevan. Kauankohan riittää resursseja minun hoitooni? Potilaathan ovat täydessä uutispimennossa.

 Jotain uutta sentään: Kela-korttinsa voi vilauttaa itseilmoittautumislaitteeseen.  Ei enää tarvinnut luukulla luetella osoitetta ja puhelinnumeroa.  Sähköpostiosoitteesta siellä ei välitetäkään. Eläköön eTerveys Apottia odotellessa. 

Olikin kiinnostava tippa. Hoitaja tarkistaa sotun kahteen kertaan ja kysyy: Onko se Octagam 30 grammaa.  Minä sitten siihen, jos lääkäri on niin määrännyt. Laitetaanko 1000 ml keittosuolaliuosta?  Minä siihen, että mikä ettei. Tippa lähteekin käyntiin, laite on käännetty niin, etten sitä näe. Olisi mukavampi, jos se olisi näkyvillä. Ajattelin kuitenkin, että jos siirrän sitä, luulevat, että kyttään. (Siitä he eivät pidä).  Kun laite piippaa lääkeaineen Octagamin loppumisen merkiksi, huomataan, että natriumliuosta ei olut tippunut ollenkaan. No, eipä muuta kun tunti tippaa jälkikäteen. Hoitaja arveli, että laimentaa se lääkeaineen pitoisuutta myöhemminkin. Niinpä hän voi merkitä tietokoneelleen, että 1000 ml tiputettu. Mission completed.

Myös jälkihoito-ohjeet ovat muuttuneet. Jos tulee allergisia reaktioita, hoitaja suositti menemään yksityislääkärille jos on vakuutus. Tai soittamaan neurologian poliklinikalle.  Tämä onkin mainio ohje perjantaina kello 17. Aiemmin ohjeistettiin ottamaan yhteyttä Meikun päivystykseen. Lieneekö säästöä vai sitä resursointia?   

Joissain asioissa teknologia-renki on kaapannut isännältä vallan. Hoitohenkilökuntaa on kahlittu tietokonepäätteeseen. Pilkuntarkasta kirjaamisesta on tullut pääasia. No, ensi kerralla aion taas itse vahtia tippalaitetta. On lähes huvittavaa, että päiväsairaalassa potilaat eivät enää saa käyttää mobiililaitteitaan.  Kuulemma voi häiritä tippalaitteiden elektroniikkaa.  Minä kyllä luulen, että aina kun hoitomokalle kännykkä on kätevimmin käsillä oleva tekosyy.

Matkavakuutus korvasi Meedoc-kulut

Aiemmin (blogi 22.6) raportoin onnistuneesta Meedoc-etähoidosta Intiaan.  Kesälomilta palattuani sain Pohjolasta erittelyn matkasairauden kulukorvauksista.  Matkavakuutus korvasi mukisematta myös Meedoc-konsultaation Intian lääkäri- ja tutkimuskulujen lisäksi. Lähipiirissäni on Meedocista lisää niin hyviä uudempia kokemuksia, että en edes kehtaa niillä retostella.  Tulisitte vaan kateellisiksi.
 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laboratoriotulokset - voiko niihin luottaa?

Potilas vertaili Helsingin yksityiset lääkärikeskukset

Olenko ultraharvinainen?