Meedoc testattu Juhannusaattona - viisi tähteä

Juhannusaatto ei ole hyvä sairastamisajankohta.  Varsinkin jos sairastuu kummallisesti Bhutanissa.  Lennettyäni Mount Everestin tienoilla Himalajan yli Intian puolelle Delhiin, totesin, että nyt tarvitaan lääkäriä - mieluummin oikein hyvää lääkäriä.

Kirjauduin Meedociin, sillä oli tarpeen tarkistaa suomalaiselta lääkäriltä, olisiko kyseessä ennen matkaa Meilahdessa saamani tiputushoidon erikoinen sivuvaikutus. Olisi tullut liian monimutkaiseksi yrittää perehdyttää intialaistohtoria mutkikkaaseen sairaushistoriaani.

En kyllä uskonut, että Juhannusaattona yhtään suomalaislääkäriä saisi linjoille. Vointi oli kehno, pulssi oli epätasainen, päätä särki ja suuria mustelmia ilmaantui ihan omia aikojaan käsiin ja käsivarsiin, vasen käsi etenkin oli mustelmilla ja kivulias. En oikeastaan odottanut, että Delhissä maineikkaan The Imperialin hotellilääkäri voisi asiaa paljonkaan auttaa, mutta voisi ainakin arvioida, olenko tarpeeksi terve monen tunnin lentomatkaa ajatellen.

Intialaislääkäri vähän kuunteli ja katseli mustelmia ja päätyi siihen, että on otettava verikokeita, hyytymistekijät ja sen sellaista.  Ajatteli, että kardiologin konsultaatiota tarvitaan. Samalla hetkellä, kun intialaislääkäri tuli hotellihuoneeseen, kilahti sähköposti: Meedocilta viesti.

Meedocin chatissa oli Juhannusaattona paikalla lääkäri, joka jo toistakymmentä vuotta sitten oli tehnyt vaikutuksen Meikun päivystyksen ylivertaisesti osaavimpana apulaislääkärinä.Hän oli vastannut kysymykseeni ja kyseli tarkemmin oireista.  Kerroin jo olevani laboratorioon lähdössä ja sain myös häneltä suosituksen tarvittavista labroista.  Kardiologin vastaanotto ja laboratorio Delhissä onkin ihan oman tarinanssa arvoinen.

Siellä oli mielenkiintoinen tapa mitata veren hyytymisaikoja.  Sormenpäähän pistettiin, valutettiin ohueen muoviputkeen jokunen millilitra verta. Sitten pantiin ajastin käyntiin ja taputeltiin pistokohtaa imupaperilla. Varmaan ihan kätevä konsti, jonka voi tehdä ilman kummallisempia laitteita.

Kuten aina, jos on ulkomaalainen ja ymmärtämätön potilas, otettiin myös tarpeettomia labroja, kuten kolesterolit. Kardiologin palkkio oli kohtuullinen olutindeksillä (=montako olutta saa samalla rahalla),  Imperialisssa 2.5.

No, päädyttiin vuoristosairauteen ja siihen, että voin turvallisesti lähteä pitkälle lennolle. Lääkkeeksi sain  Natrilix SR -tabletteja.  Kyseessä on diureetti, joita käytetään vuoristotaudin hoidossa.  Lääkkeen otetuani olo heikkeni nopeasti.  Niinpä vaihteeksti tohtori Googleen ja Natrilixin tiedot.  DO NOT TAKE if you are allergic to indapamide or any other sulphonamide.
Taas Meedociin kyselyä, onko tämä sulfaa, olen allerginen  Ei ollut, mutta pienen pohdinnan jälkeen sain luvan olla ottamatta toista tablettia. Ja vasta nyt opin, miksi diureetit eivät kerta kaikkiaan sovi minulle.

Nyt olen tyytyväisenä kotona. Meedoc on loistava.  Pelasti perheemme Juhannuksen. Kun on vieraassa maassa ja kaukana kotoa, chat-neuvottelu suomalaiseen lääkärin kanssa on kullanarvoinen.  Maksoi vain 34€.  Kirjautuminen ja luottokorttimaksu onnistui jopa minä-tollolta Windows Surfacella.  eHoito eteni kauniisti yhteisymmärryksessä intialaislääkärin kanssa. Ja mielenrauhaa perheen yhteisen Juhannuksen aikana ei voi euroissa arvottaakaan.

Sairaan hyvä potilas suositteleekin lukemaan tarkkaan Meedocin sivut, rekisteröitymään jo valmiiksi ja lataamaan mobiililaitteilleen tarvittavat osat, että eLääkäriin pääsee vaivatta mistä päin maailmaa tahansa tai mikä ettei laiturin nokalta kesämökiltä.  

Toistaiseksi yksityisten yleislääkäripalveluiden ykkössija sekä laatu- etttä hintaluokassa meni kirkkaasti Meedocille. eLääkärissä on myös se hyvä puoli, että kustannukset tietää etukäteen.  Lääkärikeskukseen mennessä ei ikinä tiedä, paljonko köyhtyy labroihin, kuvantamisiin ja toimistomaksuihin.  Eikä kulu rahaa pirssikyyteihin. 

Nyt vielä testaamaan OP:n omasairaalaa. Menen näyttämään tässä samassa revohkassa kipeytynyttä kättäni.  Samalla kuulemma voi hoitaa korvaushakemuksen Intian kuluista. Olenkin ollut monta kymmentä vuotta Pohjolassa matkavakuutettuna ympärivuotisesti ilman ensimmäistäkään vahinkotapahtumaa.

Kuvassa Imperialin uima-altaalla.  Huonommassakin paikassa voisi Juhannusta viettää.  Sinnekin pelasi nettiyhteys suomalaislääkäriin.  Mitäpä sitä terveyskeskuksiin jonottelemaan  (vaikka olisi vähän lähempänäkin).

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Potilas vertaili Helsingin yksityiset lääkärikeskukset

Olenko ultraharvinainen?

Operaatio ilman ennakkovaroitusta