Sote tulee - oletko valmis?

Nysse tulee.  Tämä sote.  Aloitin bloginpitämisen reilu 10 vuotta sitten.  Tarkoituksena seurata soten ja eLääketieteen etenemistä potilasvinkkelistä.  

Nyt pitää sitten varautua siihen, että resurssit menee hallintoon ja kustannuksia pitää säästää oikein rankalla kädellä. Etenkin meiltä helsinkiläisiltä kärrätään rahat susirajan taakse.  Joku älypää keksi hoitajamitoituksen, mikä tarkoittaa, että hoitopaikat vähenee.  Siitä siis tuli hoitopaikkamitoitus.  Paikkoja kun ei voi olla enempää kuin mitä hoitajamitoitusmittari antaa avata.

Lapset ja nuoret voivat ottaa yksityisiä terveysvakuutuksia.  Meille vanhoille ei enää anneta.  Näin liukkaiden kelien aikaan ilolla maksan vapaa-ajan tapaturmavakuutusta, jonka saa 80 ikävuoteen asti. Yritän silti välttää kaatumisia. Ympärivuotisen matkavakuutuksen peruutin haikein mielin.  Viimeksi vuonna 2019 teimme yhden matkan.  Seuraavia ei ole enää edes suunnitelmissa.  Haaveilla ehkä voi. 

Koronan sanotaan olevan lapsille ja nuorille vaikeaa.  Meistä vanhoista viis. Vaikka koronakuolleisuus nousee, THL muistuttaa, että 80 % kuolleista on yli 70-vuotiaita. Nyt pitäisi reippaasti huolia tuo omikron, että THL saisi täyteen ennusteensa, jonka mukaan 80 % väestöstä sen sairastaa.  Näin sitten saataisiin hoitovelkaa vähennettyä, kun useasta yli 70-vuotiaista päästään eroon.

Moni vanhus on nyt sitten jäänyt kotiinsa viruksen pelossa.  Meidän ei ole niin vaikeaa pysyä kotona.  Pärjätään ilman yökerhoja. Vanhuspilatesta ja ryhmäjumppaa ilman myös pärjää.  Mutta jo valmiiksi heikko terveys rapistuu entisestään. Onneksi poliitikkojen ei tarvitse meistä huolehtia.  Kunhan lapset ja nuoret saavat lähikoulussa levittää viruksen perheisiinsä ja ennemmin tai myöhemmin mummoihinsa. 

Saa nähdä, kuinka aluevaaleissa käy.  Demokraattisessa maassa kansa voi päättä, millaista terveyttä ja pelastusta saadaan.  Sitä vaan ihmettelen, millaisilla vaaleilla tuo THL on valittu.  Aikanaan Pekka Puska oli kepun valinta Kansanterveyslaitoksen johtoon.  Kukalie valinnut nämä nykyiset?

Kuinkahan korkea äänestysprosentti olisi, jos saisimme itse valita mieluista terveysturvallisuusjohtajat, epidemiologit ja pandemiastrategit?  Sairaalakapasiteetin  lisäksi hautauskapasiteettia pitää lisätä. Nyt täytyy odottaa hautausaikaa toista kuukautta.  Jonoja riittää.

Tuosta robotista ei tainnut tulla ratkaisua jono-ongelmaan.  Ei ole enää Kalasataman aulassa näkynyt. Eipä kyllä Apottikaan auttanut. 

Kenestä sitten THL:n pääjohtaja tai STM:n kansliapäällikkö? Lasse Lehtonen on monissa viime vuosien tärkeissä nimityksissä päässyt loppusuoralle.   Mikähän on miehessä vikana?  Aika hyvä koulutus ja nyt korona-aikana on saanut televisioesiintymisissään takakireyttä vähemmälle. Ketäs sinä äänestäisit?  


 

Kommentit

aniraak sanoi…
Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen valtuuston 69 paikasta 10 tuli Keravalle. Kahdella valituksi tulleella on kyllä luottamustoimia niin paljon, että epäilen ajan riittävyyttä uuteen tehtävään. Olen tyytyväinen, että oma ehdokkaani meni läpi. Hän on tehnyt täällä hyvää työtä lääkärinä, uskon että uudessa pestissäkin on mies paikallaan.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Parempi kipulääke saatavilla Suomessakin - paitsi tilapäisesti loppu

Jos korona vie sairaalaan - nämä vinkit puuttuvat THL:n sivuilta

Potilas vertaili Helsingin yksityiset lääkärikeskukset