Homehtumaton sairaalahanke

Uusi lastensairaala valmistuu ensi vuonna. Siitä on kirjoitettu sivukaupalla.  Ja onhan se varmaan mukavaa, että isät ja äidit mahtuvat mukavasti jopa nukkumaan lapsen kanssa sairaalassa. Meillä kun vanhat sairaalat homehtuvat käsiin, Lastenklinikka, Kätilöopisto, Meilahden tornisairaala, Jorvi... Oletteko kuulleet Sairaalaton Suomi -hankkeista.  Saa nähdä, tuleeko mielenkiintoisia hankkeita.  Harmi, etteivät minulta kysyneet, olisin heti voinut antaa puolenkymmentä käyttökelpoista bisnesideaa start-upeille.

Todellakin, näiden homekompleksien tilalle on rakennettava vähemmän homehtunutta sairaalainfraa.
Iankaikkisen räksytyksen sijaan voisi nyt ihastella Virtuaalisairaalaa.  Vaikka HUS sitä rakentaakin, se nousee samanaikaisesti Kittilään, Kiteelle, Kihniölle ja Kirkkonummelle.

On painavia syitä, miksi Virtuaalisairaalaan kannattaa uskoa ja panostaa. Pahin este on muutosvastarinta. Olemme eläneet tulevaisuudenuskoisen ajanjakson, pula-ajasta hyvinvointivaltioon. Etenkin meidät potilaat on poispilattu, on saatu parempia lääkkeitä, hoitoja, kuntoutusta, apuvälineitä, avustajia, omaishoidon tukea, kuljetuspalveluita, kaikenlaista hyvää mutta paljon maksavaa.

Kestävyysvaje tarkoittaa terveydenhuollossa sitä, että kannattaa huoltaa terveyttä, jos sitä vielä on. Siihenkin Virtuaalisairaala on mainio hoitopaikka.  Meidän sairaiden taas on syytä luopua muutosvastarinnasta ja hakea mahdollisimman kustannustehokkaita hoitotapoja.
Lehtitietojen mukaan nuoretkaan ihmiset eivät osaa käyttää Kelan palveluja verkossa. Jonkun hyväntekeväisyysjärjestön pitäisi ehkä aloittaa etsivä digityö ja napata nämä syrjäytymisvaarassa olevat nuoret nettivierihoitoon.

Aina vedotaan siihen, että vanhukset eivät osaa käyttää.  Ei yli 70-vuotiaiden tarvitsekaan oppia asioimaan netissä, aika  hoitaa heidät muutamassa kymmenessä vuodessa, jos ei muuten, niin vähintään hautaan.

 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laboratoriotulokset - voiko niihin luottaa?

Potilas vertaili Helsingin yksityiset lääkärikeskukset

Olenko ultraharvinainen?