Etälääkäripalvelut vertailussa - kenestä Meedocille seuraaja?

Sain suruviestin sähköpostiini.  Laadukas ja mukava etälääkäripalvelu Meedoc 
lopettaa lääkäritoimintansa ja keskittyy vain teknologiaan.  Sinänsä hyvä, että sairaanhoidon kivikautista teknologiaa kehitetään.  Meedocin ilmeisen hyvä konsepti ja ohjelmisto on helpompi monistaa kuin hoitaa potilaita yksitellen.

Meedoc toi aitoa  hintakilpailua alalle.  Siitä kiitos.  Kiitos Meedoc myös hienoista lääkäripalveluista Delhiin, Bhutaniin. Kittilään ja muihin kummallisiin paikkoihin, missä perheemme on osaamistanne tarvinnut.

Mitä on tulossa tilalle? Kaikki suuret lääkärikeskukset ovat lähteneet etälääkäripalveluihin ja on tullut uusiakin pelureita markkinoille.  Meedociin verrattuna paljon korkeammin hinnoin.

Aava
Etälääkärin hinta on 47,60 (josta ilmeisesti tulee Kela-korvaus).

Medics24.com
On mielenkiintoinen uusi toimija.  Sillä on listoillaan myös erikoislääkäreitä, jopa väitelleitä tohtoreita. Voisi kuvitella, että etälääkäritoiminta sopii hyvin vaikkapa tutkimustyötä tekevälle lääkärille, jolla joskus on aikaa vastaanottoon, mutta ei tarvitse tuhlata aikaa työpaikalle menoon.
Vastaanoton hinta on 49 euroa, ihotautien erikoislääkärillä 59 €.  Ihotautilääkärin otinkin heti vakavaan harkintaan, on nimittäin tullut muutama sinnikäs psori-laikku, joihin ei tunnu mikään tehoavan.  Että ovatko psoria vai jotain muuta.  Raportoin blogiin, jos tulee testattua. Verkkosivun ulkoasu on vähän kotikutoisen näköinen hymynaamoineen, mutta haitanneeko tuo. 

Diacor
Diacorin Diacor plus -palvelulla on ilmeisesti vähän erilainen konsepti.  Se on tarkoitettu Diacorin asiakkaille ja näin lääkärillä on myös yhteys potilastietoihin.  Se on sinänsä oikein hyvä ominaisuus, jos vaikkapa pitäisi ottaa yhteyttä vaivasta, johon liittyen on jo Diacorissa asioinut.  Vastaanoton hintaa ei suoraan löydä verkkosivuilta.

Mehiläisellä on digiklinikka, joka näyttää nyt olevan halvin, kun Meedoc luopuu leikistä. Vastaanoton hinta on 29 €, hoitajavastaanotto 9 €.  Jos asia ei selviä verkossa, vaan joutuu menemään Mehiläiseen vastaanotolle, digipalvelusta ei laskuteta.  Mehiläiselle pitää ottaa valokuva Kela-kortista, tästä ei muissa etäpalveluissa puhuta mitään.  Mielenkiintoista, Mehiläinen ei ole ennen hinnoilla kilpaillut.

Doctagon 
on pitkään ollut mukana etälääkärinä.   Heillä videovastaanotto ilman ajanvaraust maksaa Kela-korvauksen jälkeen 29 €, ajanvarauksella 42 eurosta jää maksettavaksi 33 euroa. Doctagonilla on tulossa kiinnostava uutuus:
  • Lyhennä vastaanottoaikaa ja vähennä lääkärinkulujasi käyttämällä Doctagonin omadiagnostiikkaa. Omadiagnostiikassa vastaat samoihin kysymyksiin, joita lääkäri olisi kysynyt sinulta lääkärikeskuksessa tai videovastaanotolla.
    Esitämme kysymyksiä oireistasi ja terveystaustoistasi. Kun olet täyttänyt kyselyn, saat suosituksen siitä, mitä sinun tulisi tehdä parantuaksesi.

Tämä kuulostaa tosi hyvältä. Odotan kiinnostuksella.  Säästäisi niin potilaan kuin lääkärinkin aikaa.

Oli kiinnostavaa lukea, että Kittilän apteekissa on viime kes
ästä lähtien mahdollista saada verkkoyhteys Doctagoniin. Minusta nimenomaan syrjäseuduilla etälääkäri on kullanarvoinen asia, sillä lääkärimatkaa terveyskeskukseen voi olla 100 kilometriä.  Helsinkiläinenkin voisi kuvitella, millaista olisi käydä lääkärissä Hämeenlinnassa ja moottoritien sijaan ajella osa matkasta kuoppaisella soratiellä.

Soitinkin apteekkari Minna Loukusalle ja kysyin, miten etälääkäröinti apteekista on lähtenyt käyntiin.  Kuulemma oikein hyvin, vaikka kysyntä ei ole kovin suurta ollut.  Nuoret osaavat ottaa videoyhteyden kotoaan ja ikääntyneet ovat vähän varautuneempia.  Joskus etälääkäri tulee akuuttiin tarpeeseen. Asiakas tuli hakemaan sidetarpeita kipeään käteen Apteekissa  huomattiin käden olevan turvoksissa ja ehdotettiin lääkärin konsultaatiota.  Mies sai diagnoosin ja lääkkeet tulehdukseen. Varmaankin kotimatka meni paremmin.

Kittilän Apteekki onkin minun mielestäni Suomen ehdottomasti mukavin apteekki. Tämän yksityiskohtaisempaa apteekkivertailua en kyllä ole tekemässä.

En siis ole itse testannut käytännössä muita kuin Meedocia.  Doctagonista olen kuullut paljon hyvää. Olen kiinnostunut kokemuksistanne.  Loppukesällä myös virolainen etälääkäripalvelu tuli vastaan netissä, mutta nyt ei enää ole näkynyt.
Kommentit

Anonyymi sanoi…
Löytyykö jostain MeeDocin oma julkinen vahvistus lopettamiselle? Missään muualla ei tunnu olevan sanaakaan asiasta, vaan päin vastoin MeeDocin markkinointi näkyy toimivan aivan normaalilla tavalla, josta ei ole millään muotoa pääteltävissä mitään lopettamissuunnitelmista.
Satu K. Salonen sanoi…
Minulle tuli sähköposti, jossa kerrottiin lopettamisesta. Julkaisin blogin myös Facebookissa ja se jaettiin Twitterissä, eikä kukaan ole tietoa kumonnut. Facebookin tykkääjissä oli myös lääkäreitä. Olen aika ällistynyt, ettei aiheesta ole enempää kirjoitettu. Mutta Suomessa terveysjournalistien uutisnenä on usein tukossa.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laboratoriotulokset - voiko niihin luottaa?

Potilas vertaili Helsingin yksityiset lääkärikeskukset

Olenko ultraharvinainen?